Digitaal inschrijven ouderavond

Ank MinkmanAlgemeen

Als ouder hebt u op dinsdag 16 en donderdag 18 februari a.s. de gelegenheid om één of meerdere docenten van uw kind te spreken. U kunt uw aanmelding voor de ouderavond doorgeven via internet. Inschrijven kan tot en met maandag 8 februari 2016. P1120899 AHet inschrijven via internet gaat als volgt. U gaat naar https://emmauscollege.zportal.nl (ook te bereiken via de Z-button op de website van het Emmauscollege). U logt daar in met de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de Zermelo Portal dat u in een separate e-mail zal worden toegestuurd. Om technische redenen kan deze mail slechts naar één email-adres per gezin worden verstuurd. De school gaat er in principe vanuit dat ook ouders die niet meer bij elkaar wonen gezamenlijk naar de ouderavond komen. Alleen indien u of uw ex-partner beslist niet samen wensen te komen, kan de ouder die géén inlogcode voor de Zermelo Portal ontvangen heeft een e-mail sturen naar organisatiebureau@emmauscollege.nl. In dit bericht vermeldt u de naam van uw kind, de klas en de docenten die u wilt spreken. We nemen dan contact met u op.

Nadat u ingelogd bent, klikt u aan de linkerkant op het icoontje van de persoon met de tekstballon. Vervolgens klikt u in de tweede kolom op Ouderavonden. U krijgt per ouderavond een lijst te zien met alle mogelijke gesprekken voor alle kinderen in uw gezin. U kunt in de kolom Aangevraagd een vinkje zetten als u graag een gesprek met de betreffende docent zou willen. Heeft u opmerkingen voor de docent dan kunt u deze in de kolom Opmerkingen voor de docent invullen. Bij dubbelklikken opent een invoerveld.

U kunt drie gesprekken per kind aanvragen. Als u een vinkje bij Aangevraagd probeert te zetten maar deze verdwijnt weer, dan heeft u het maximum aantal gesprekken bereikt. Als u vinkjes heeft gezet bij de gesprekken die u wilt aanvragen, hoeft u dit daarna niet meer te bevestigen. De aanvragen worden automatisch opgeslagen. De opmerking voor de roostermaker komt alleen goed door als u op ‘Opmerking versturen’ klikt.

We moeten u vriendelijk maar dringend vragen zich aan de inschrijftermijn te houden, aangezien de organisatie van beide avonden de nodige tijd en zorg vereist. Aanvragen die ná 8 februari binnenkomen, kunnen wij helaas niet meer in behandeling nemen!

Een evenwichtige spreiding van de gesprekken over beide avonden stelt de docenten beter in staat u de nodige aandacht te geven. Daarom bestaat er geen mogelijkheid om een voorkeur voor één van de avonden kenbaar te maken. Bij het publiceren van het rooster zal duidelijk worden op welke avond u verwacht wordt. We vertrouwen op uw begrip hiervoor.

Nadat u van ons bericht heeft gehad (uiterlijk vrijdag 12 februari 2016) dat het ouderavondrooster bekend is, logt u opnieuw in op de portal en gaat u naar Ouderavonden. Hier ziet u de gesprekken die u heeft aangevraagd met de ingeplande starttijd en eindtijd (inclusief datum). Ook ziet u het lokaal waar u verwacht wordt. De gesprekken duren 10 minuten en worden ingeroosterd tussen 19.00 en 22.30 uur.

Tot slot, enkele tips om uw ouderavondrooster te tonen:

  • Toon alleen uw aangevraagde gesprekken door te filteren op ‘Aangevraagd’. Dit kunt u doen door te klikken in het vierkantje boven het woord ‘Aangevraagd’, waar dan een vinkje in verschijnt.
  • Sorteer uw gesprekken op tijd door er eerst voor te zorgen dat de gesprekken niet meer in groepjes bij leerlingen staan. Dit kunt u doen door op het driehoekje te klikken dat verschijnt bij de titels van de kolommen als u daar uw muis op houdt. Zie voor een voorbeeld onderstaande afbeelding. Als u op het driehoekje klikt, verschijnt er een menu, waarin u kiest voor ‘Degroeperen’. Nu staan de gesprekken van alle leerlingen uit uw gezin bij elkaar en ziet u op volgorde van datum en tijd wanneer u in welk lokaal verwacht wordt.

Zermelo