ANWB Streetwise next level bezoekt onze school

Ank MinkmanAlgemeen

Om jongeren meer bewust te maken voor de risico´s in het verkeer, heeft de ANWB een verkeerseducatieprogramma ontwikkeld voor jongeren in de brugklas en tweede klas. Van maandag 23 mei tot en met woensdag 25 mei bezoekt de ANWB onze school. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

ANWB-streetwiseDe ANWB verkeersbus
De leerlingen uit de tweede klas doorlopen zelfstandig en onder begeleiding van een instructeur in groepjes een spannend verkeerstraject bestaande uit vijf verschillende workshops. Zo wordt de dode hoek belicht, doen zij mee aan een uitdagende kennisquiz over de verkeersregels en voorrangssituaties, krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag bij een mobiliteitsgame, buigen zij zich over stellingen en reageren ze op elkaars en het eigen verkeersgedrag. Tot slot mogen zij zelf rijden in een virtuele wereld op een scootersimulator.

Verkeersworkshop ‘IK & het verkeer’
Voor de brugklasleerlingen is er een interactieve verkeersworkshop van één lesuur. Deze wordt gegeven door een ANWB-instructeur. Onder andere de volgende thema’s komen aan bod: boetes van verkeersovertredingen, aantal fietsslachtoffers en het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets.