M-excellent sluit af met presentaties

Ank MinkmanExcellentie

Op donderdag 26 mei hebben de leerlingen van M-excellent hun projecten afgesloten bij de opdrachtgevers. De eerste groep (Yannick Anceaux, Leonardo Bartolović, Matthijs Bon, Maaike van der Donk, Jaleesa Landveld, Fabienne van Leeuwen, Nynke de Nie, Emma Szymańska) hield de presentatie bij de Gemeente Rotterdam. M-excellentAHun opdracht was onderzoek doen naar het werven van leraren voor de stad: waarom kiezen leerlingen niet voor het vak van leraar en wat zou er nodig zijn om dit te veranderen? De gemeente heeft voldoende aanbevelingen gekregen waarmee zij verder kan om het vak van leraar in een stad als Rotterdam aantrekkelijk te maken voor de doelgroep, de leerlingen die staan voor de keuze van een vervolgstudie.

De tweede groep (Stéphanie de Boers, Josien de Dood, Angel Esajas, Charlotte Hardus, Brandon Korenhof, Claire Ultee, Gijs Verhoef) presenteerde ’s middags bij stichting De Nieuwe Kans. Deze stichting organiseert dagbehandelingen voor kansarme jongeren vanaf 18 jaar die actief willen werken aan de verbetering van hun situatie. De opdracht was buddy’s zoeken voor deze jongeren en bedrijven bereid vinden de jongeren een stageplaats of werk te bieden. De leerlingen hebben laten zien hoe de stichting de website kan verbeteren zodat bedrijven en buddy’s eenvoudiger de weg vinden om de jongeren te helpen. Daarnaast hebben zij veel media-aandacht weten te bewerkstelligen.

Tijdens het traject hebben de leerlingen de afgelopen maanden veel geleerd op allerlei gebieden door onder andere een Insight Discovery Training, een training Public Affairs, een workshop Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en scrumsessies. Hiermee konden zij enthousiast aan de slag.