2GD naar finale Artcadia

Ank MinkmanExcellentie

In het kader van de onderwijsvernieuwing, die in gang is gezet voor de gymnasiumklassen in de onderbouw, is de sectie HT vorig jaar gestart met het project Artcadia. Dit is een landelijke wedstrijd op het gebied van Milieu&Ruimte. De doelgroep is leerlingen uit de tweede klas van het voortgezet onderwijs. 

Via dit project wordt lesaanbod gecreëerd dat differentiatie en vakoverschrijdend werken stimuleert. Wij hebben dit jaar vier projecten ingezonden voor de prijsvraag. Een van onze projecten is genomineerd voor de landelijke prijs. Een groepje leerlingen uit 2GD (begeleid door John Sammelius) heeft binnen het thema Milieu&Ruimte een indrukwekkend model gemaakt van een toekomstbestendige leefomgeving: “Magic City”.   Zie hier het filmpje dat onze leerlingen zelf hebben gemaakt ter promotie van hun Magic  City. 

Externe begeleiders van het project zullen de leerlingen voorbereiden op de finale die op 12 april zal plaatsvinden in het Evoluon in Eindhoven. Wij feliciteren jullie van harte met het behalen van deze finaleplaats en wensen jullie veel succes met de voorbereidingen naar de finale.